Ryhtiläiset kovia Salpausselällä

Ylöjärven Ryhdin juniorihiihtäjät ottivat sunnuntaina kolme sarjavoittoa Minisalpausselkä-kisoissa Lahdessa.

Emmi Henriksson sivakoi ykköseksi 12-vuotiaiden tyttöjen kolmen kilometrin kisassa. Toiseksi tullut Espoon Hiihtoseuran Silva Kemppi hävisi ylöjärveläiselle lähes 13 sekuntia. Ryhdin Ada Aarnio oli hienosti kisan kolmas.

Aino Aarnio oli ykkönen 10-vuotiaiden tyttöjen kahden kilometrin matkalla. Toiseksi sivakoi Lempäälän Kisan Niia Niemelä 12 sekuntia Aarniota hitaampana.

Viivi Manninen voitti puolestaan 9-vuotiaiden tyttöjen kilometrin kilpailun. Kakkoseksi hiihtänyt Keravan Urheilijoiden Aida Tella hävisi Manniselle kahdeksan sekuntia.

Krista Manninen hiihti hopealle 13-vuotiaiden tyttöjen kolmen kiloetrin kisassa. Voiton vei Kangasalan Kisan Venha Heinimaa, joka oli vajaat kolme sekuntia Mannista nopeampi.

Aino Pihlava kiri pronssille 15-vuotiaiden tyttöjen viiden kilometrin matkalla. Pihlava hävisi voiton napanneelle Valkeakosken Hakan Sonja Leinamolle 19 sekuntia.

Kaikki matkat hiihdettiin Salpausselällä vapaalla hiihtotavalla.

Ryhdin Emma Olander ylsi puolestaan sijalle 15 nuorten SM-hiihdoissa 18-vuotiaiden naisten kymmenen kilometrin vapaan tyylin kisassa.

Olander jäi Äänekoskella voiton vieneestä Karihaaran Visan Josefiina Böökistä 2 minuuttia ja 53 sekuntia.