YIlves nousukunnossa

Ylöjärven Ilves jatkoi hyviä otteitaan naisten Futsal-Liigassa. Viikonlopun kahdesta ottelusta YIlves raapi neljä pistettä.
futsal

YIlveksen maalivahti Iida Koskinen torjuu tähtipelaaja Tiia Juntikan maalintekoyrityksen. (Kuva: Esa Linjamaa)

Lauantaina YIlves väänsi 4–4-tasapelin kovassa vieraspelissä Futsal Kemi-Torniota vastaan. Sunnuntaina YIlves haki täyden pistepotin Haapajärveltä Jokilaakso Futsalilta maalein 2–4.
Torniossa YIlves kykeni ottamaan pelin hallinnan itselleen ja pitämään sen koko avausjakson ajan. Kotijoukkue FTK valitsi puolustusvoittoisen taktiikan ja luotti tähtipelaaja Tiia Juntikan taitoihin omissa hyökkäyksissään.
Ottelun avausmaali merkittiin pelitapahtumien vastaisesti FTK:lle ajassa 3.44.YIlves ei tästä lannistunut, vaan tasoitti Anni Paukkusen laukauksella viisi minuuttia myöhemmin.
Hetkeä myöhemmin Paukkunen siirsi YIlveksen johtoon hyvän joukkuepelin seurauksena. Kotijoukkue ei monta tilannetta maalintekoon saanut, mutta iski terävästi tilaisuuden tullen. Ajassa 14.30 FTK tasoitti pelin Laura Jantusen ampuessa takatolpalta pallon ohi Iida Koskisen.
Toisella jaksolla YIlveksen maalitilanteet vähenivät ja paine vieraiden omassa kenttäpäädyssä kasvoi. Jenni Suhonen vei FTK:n johtoon ajassa 26.37, mutta Sini Sutinen onnistui pian tasoituksessa. YIlves siirtyi vielä kerran johtoon, kun Elisa Ilottu laukoi pallon kotijoukkueen maaliin.
Lentävän maalivahdin tuominen peliin toi kuitenkin kotijoukkueelle tilanteen, josta tähtipelaaja Juntikka onnistui viimeisellä minuutilla tasoittumaan ottelun.

Sarjajumbo jäi jalkoihin

Putoamiskurimukseen joutunut JoFu oli sunnuntaina puolustuskannalla, kun YIlves paikoi hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia.
Avausjaksolla pallo kaivettiin kolme kertaa JoFun maalista ja kerran YIlveksen verkosta. YIlveksen maaleista vastasivat Mia Pajunen ja kahdesti osunut Elisa Ilottu.
Toista jaksoa väritti kotijoukkueen vahva yritys, mutta YIlves kasvatti johtoaan ajassa 25.22. Maalintekijänä oli Elisa Mattila. JoFu pääsi vielä kerran kaventamaan, mutta YIlveksen voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.
YIlves kohenteli asemiaan sarjan keskikastissa. Ylöjärveläisjoukkue on nyt sarjataulukossa kuudentena. Ensi lauantaina kello 16 YIlves kohtaa kotikentällään Musan Salaman.

Miehille komea voitto

Miesten Kakkosta pelaava Ylöjärven Ilves FS haki lauantaina täydet pisteet Pirkkalasta, jossa paikallinen Jalkapalloklubi kaatui maalein 6–9.
YIlves FS:n tehokkain oli hattutempun taituroinut Patrik Peijari. Hänen ohellaan ylöjärveläisryhmästä erottuivat kaksi maalia mieheen laukoneet Ismo Vahala ja Leevi Sorsa.
Voiton ansiosta YIlves FS nousi sarjataulukossa yhden pykälän kuudenneksi.