Sairastupa verotti YIlveksen virettä

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue joutui vieraspeliin vaasalaista FC Sport J:tä vastaan erittäin vajaalla kokoonpanolla. Sairastuvalla oli tunkua, sillä esimerkiksi kaikki YIlveksen maalilla kauden aikana esiintyneet maalivahdit olivat sairaina.

YIlves joutui Vaasassa tunnustamaan FC Sport J:n paremmakseen selvin luvuin 6–2. Kokematon kokoonpano sortui alkukaudelle tyypillisiin merkkausvirheisiin, joista kokenut kotijoukkue rankaisi armotta.

YIlveksen maalia vartioi ensimmäistä vuottaan B-junioreissa pelaava Helena Unkuri. Vakiokokoonpanon kenttäpelaajista Saana Järvenpää ja Heidi Linjamaa olivat sivussa sairauden vuoksi. Lisäksi Vaasassa mukana olleen Sini Sutisen peliaika jäi terveyssyistä muutamaan minuuttiin.

YIlveksellä oli kuitenkin paljon taitoa matkassa, mikä näkyi rohkeana pallollisena pelinä. Unkuri joutui kuitenkin ottelun alusta lähtien venymään huipputorjuntoihin.

Avausmaali syntyi ajassa 9.01, kun Maarit Vitikka pääsi merkkausvirheen vuoksi laukomaan pallon vapaasti verkkoon. Jatkoa seurasi jo ajassa 11.22, kun Tiina Takala käytti merkkausvirheen hyväkseen ja laukoi pallon maaliin.

Rosa Siren kavensi vajaa minuutti myöhemmin ajassa laukomalla pallon takatolpan kautta maaliin. Avausjaksolla ei lisämaaleja syntynyt.

Toisella jaksolla salliva tuomarilinja mahdollisti kotijoukkueelle ylivoimahyökkäyksen, jonka päätteeksi Tiina Takala ajassa siirsi vaasalaiset jälleen kahden maalin karkumatkalle.

Kotijoukkue nosti prässiään ottelun edetessä, mikä jätti tilaa keskikentälle. YIlves hyödynsi aukon, kun keskeltä läpiajoon Sirenin syötöstä karannut Elisa Mattila kavensi eron yhteen maaliin.

Minuutti myöhemmin FC Sport J onnistui jälleen maalinteossa, kun vapaaksi maalin eteen unohdettu Takala iski ottelun toisen maalinsa.

Tapahtumia pelissä riitti edelleen. Pelottomasti torjuntatilanteisiin hakeutunut Unkuri törmäsi maalialueella kotijoukkueen hyökkääjään, joka kaatui. Tästä määrättiin vaasalaisille rangaistuspotku. Maarit Vitikka laukoi voimalla pallon tolppaa hipoen maaliin.

YIlves ei saanut enää kirivaihdetta päälle. Kotijoukkue sen sijaan onnistui kulmapotkutilanteesta lisäämään johtoaan, kun pallo pomppi verkkoon yli Unkurin.

YIlveksen parhaana palkittu Unkuri sai torjunnoillaan katsomon muutaman kerran kohahtamaan. Hyvä esitys tuonee Unkurille lisää torjuntatöitä, mikäli kenttäpelaajana paremmin viihtyvä liimanäppi niin haluaa.

YIlves kohtaa jo huomenna torstaina kovan Ilves FS:n Futsal Cupin ottelussa urheilutalolla kello 20. Sarjaottelut jatkuvat sunnuntaina kello 17, kun nousijajoukkue JOFU Ylivieskasta saapuu Ylöjärvelle.