Arviointiryhmällä on valtaa, jos se osaa sitä käyttää

Ylöjärven kaupunki perusti aikailematta yritysvaikutusten arviointiryhmän.
Huomionarvoista on sekin, ettei arviointiryhmästä tehty viinerikahvikuppikuntaa.
Arviointiryhmällä on erittäin kova status. Ryhmä toimii suoraan kaupunginhallituksen alaisuudessa, ja ryhmään kuuluu kaupungin korkeinta johtoa. Kokoonpanossa on kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus (kok.), Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki sekä elinkeinoyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja kokoomuksen valtuustoryhmän vetäjä Mika Kotiranta.
Yrittäjien edustajat ovat parhaista mahdollisista paikoista, sillä arviointiryhmän paikat on varattu asemien mukaan Ylöjärven Yrittäjät ry:n puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle sekä Kurun Yrittäjät ry:n ja Viljakkalan Yrittäjät ry:n puheenjohtajille.
Yritysvaikutusten arviointiryhmän jäsenyys merkitsee sulkaa kunkin yrittäjäyhdistyksen kellokkaan hattuun.
Jos yrittäjien edustajat hoitavat tehtävänsä aktiivisesti ja määrätietoisesti, heillä on käsissään huomattavan paljon valtaa.
Yrittäjäjärjestö ja yrittäjäkenttä saavat äänensä kuuluville suoraan. Niiden ei tarvitse käyttää sanansaattajia tai kompuroida byrokratian portaikossa.
Yrittäjillä on käsissään historiallinen mahdollisuus, jota ei kannata hassata.
Perustamalla vahva-asemaisen yritysvaikutusten arviointiryhmän Ylöjärven kaupunki viestittää olevansa vakavasti liikkeellä.
Ylöjärven kaupungin yrittäjämyönteisyys saa jälleen kerran konkreettisen muodon.
Kaupunki on luonut täysin oman mallinsa, jonka toiminta iskee suoraan asian ytimeen.
Muutama viikko sitten kaupungin työsuojeluvaltuutettu Rauno Kesseli (vas.) kirjoitti Ylöjärven Uutisiin kommentin, jonka moni elinkeinoelämän edustaja noteerasi ja jota he pitivät asiattomana. ”Virallisesti politiikka on avointa ja reilua, mutta aistittavissa on, että taustalla on oligarkkien (varakkaiden liikemiesten) joukko, joka vaikuttaa johtavien poliitikkojen ja virkamiesten toimintaan. Keitä nämä ylöjärveläiset oligarkit ovat, jääköön jokaisen arvailtavaksi. Kaupungintalon käytävillä heitä kuitenkin aika ajoin liikkuu.”
Päivänselvää on, että Ylöjärven kaupungin jokaisen työntekijän on omaksuttava yrittäjäystävällisyyttä, jotta hyvä ajatus ei turmellu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?