Ylöjärven ensimmäinen musiikkikauppa avaa ovensa

Soittimia kauppareissulta

Elintarvikeliike ja musiikkikauppa kuulostaa äkkiseltään erikoiselta yhdistelmältä. Ylöjärveltä tällainen harvinaisuus kuitenkin pian löytyy. Vuorentaustalainen Jukka Miettinen muuttaa tunnetun musapuotinsa aivan Kirkonseudun Salen kylkeen.
Atomcom, Atomcom Musikhaus, äänentoisto, tapahtumatekniikka, Jukka Miettinen, musiikki

Yrittäjä Jukka Miettisellä on pitänyt viime päivinä kiirettä. Pitkän linjan musamiehen pyörittämä Lamminpään Musiikkikauppa muutti pikavauhtia Ylöjärvelle uusiin liiketiloihin. Tuotteet piti roudata puutarhakaupunkiin muutamassa päivässä. – Kyllä muutto on oikea ratkaisu. Nämä vanhat tilat ovat turhan ahtaat, ja Ylöjärvellä minulle aukeaa ihan uudenlaisia mahdollisuuksia, vuorentaustalainen sanoo.

1980-luvulta lähtien musiikkialalla toiminut Miettinen arvelee, ettei Ylöjärvellä ole koskaan ollut alan kauppaa. Ei ainakaan hänen tietääkseen.
– Eikä se toisaalta mikään ihme ole. Tampereella on musiikkikauppoja joka lähtöön, ja ne ovat täältä vain lyhyen ajomatkan päässä, mies sanoo.
– Minä kuitenkin ajattelen vähän toisin. Siinä missä joku voisi nähdä tässä riskin, minä näen mahdollisuuden, hän heittää.
Miettinen on pyörittänyt Atomcom-musiikkikauppaa Tampereen Lamminpäässä parisen vuotta. Tämän vuoden alussa yrittäjä alkoi kuitenkin miettiä, olisiko muutto paikallaan.
Vanhat tilat Vuorentaustantien varressa olivat ahtaat. Parkkitilaakin oli vähänlaisesti.
Katse kääntyi Ylöjärvelle.
– Halusin tilat, jotka ovat jossain, missä ihmisiä muutenkin liikkuu. Lisäksi vuokratavaroiden palautuksen piti olla mahdollista vaikka keskellä yötä.
– Salen viereen oli hyvä tulla.

Tekniikka vei mennessään

Hieman yli viisikymppinen Miettinen kertoo hurahtaneensa musiikkiin jo nuorena. Toisin kuin useimmat musadiggarit, hän jäi koukkuun johonkin aivan muuhun kuin säveliin ja sanoihin.
– Kun kävin keikoilla, huomasin kiinnittäväni huomiota tekniikkaan: valoihin, äänentoistolaitteisiin, miksauspöytään… hän muistelee.
– Lopulta jätin kitaransoittoharrastukseni vähemmälle ja opettelin miksaamaan. Ensimmäisen alan yritykseni perustin muistaakseni vuonna 1987.
Miksaajana Miettinen pääsi näkemään musiikkimaailman monta kolkkaa. Turkulaisen The Crash -yhtyeen kanssa hän kiersi keikkapaikkoja aina Keski-Eurooppaa, Amerikkaa ja Japania myöten.
Oma yritys pysyi taustalla elossa koko ajan.
– Myyn ja vuokraan kaikkea, mitä keikoilla ja tapahtumissa tarvitaan. Siis valoja, PA-laitteita, langattomia mikrofoneja, kaapeleita – sen sellaista.
– Tämä on kuin pienen miehen Akun Tehdas. Paitsi että minä keskityn pienempiin tapahtumiin ja bändeihin, Miettinen kuvailee.

Putiikki pystyyn nopeasti

Atomcom, Atomcom Musikhaus, äänentoisto, tapahtumatekniikka, Jukka Miettinen, musiikki

Asemantien uusi musakauppa aukeaa näyttävillä avajaisilla lauantaina. – 30 ensimmäistä tulijaa saa ilmaisen huuliharpun, Miettinen lupaa.

Viime päivinä Miettinen on paiskinut hommia lähes yötä päivää. Ylöjärven ensimmäinen musiikkikauppa rempattiin avajaiskuntoon erittäin nopeassa aikataulussa.
Vielä maanantaina Asemantien liiketiloissa näytti tyhjältä ja karulta.
– Olen ilmeisesti ensimmäinen yrittäjä juuri tässä. Paljon on laittamista, mutta kaiken pitäisi olla valmista hyvissä ajoin, Miettinen sanoo itsevarmana.
Pitkän linjan musamies on uusista tuulista silminnähden innoissaan. Muutto uusiin tiloihin tarjoaa mahdollisuuksia, joihin hän ei aikaisemmin ole voinut tarttua.
– Täällä saan esimerkiksi soittimia entistä paremmin esille. Ajatuksenani on kasvattaa myös sitä puolta bisneksistäni pikkuhiljaa, hän visioi.
– Olisi hienoa jättää tämä kauppa jonain päivänä pojilleni.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?