Mäkinen ponkaisi Keskustorilla 547

Ylöjärven Urheilijoiden Olivia Mäkisen tulokset kohentuvat erittäin lupaavasti sitä mukaa, kun kolea yleisurheilukesä etenee.
Nea Lento, Olivia Mäkinen ja Oona Hietala menestyivät timanttikisoissa ja muualla.

Mäkinen ponnisti viime lauantaina Tampereen Keskustorin kutsukilpailussa pituusennätyksensä 547, jolla heltisi naisten B-kilpailun kakkossija viisi senttiä Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Iina-Kaisa Mäkelän takana.
Mäkisen tulos oli viime viikonlopun jälkeen 15-vuotiaiden Suomen tilastonelosena tämän kauden osalta.
Mäkinen hyppäsi hyvän sarjan, jonka muut mitatut ponkaisut kantoivat 509, 502, 524, 518 ja 493. Erikoista oli, että ennätyshypyssä tuulimittari näytti 1,3 sekuntimetrin vastaista, mutta 524:ssä peräti 3,6 metrin myötäistä.
Mäkinen paransi Janakkalassa heinäkuun puolivälissä tekemäänsä entistä ennätystään kahdeksan senttiä.
Sunnuntain vaikeissa oloissa Urjalassa hän voitti 17-vuotiaiden sarjan myötätuulituloksella 514 ja oli paras myös 100 metrillä ajallaan 13,54. Satanen juostiin melkein kahden sekuntimetrin vastatuuleen.
Oona Hietala kohensi lauantaina Sastamalan timanttikisoissa 80 metrin aitojen ennätystään lukemaan 12,33, jolla irtosi toinen sija.
Pituuden voitto heltisi Hietalalle tuloksella 530, jota pidemmälle hän ei ole vielä tällä ulkoratakaudella jalkavaivojen vuoksi yltänyt. Hietala oli maanantaina ikäluokkansa Suomen tilastoissa seitsemäntenä.
Hietala kilpaili myös sunnuntaina Urjalassa, jossa hän sijoittui toiseksi 15-vuotiaiden korkeuskilvassa kesäkauden parastaan sivuavalla tuloksella 148. Voiton vei seurakaveri Oona Laine ennätyksellään 151.
Nea Lento voitti Sastamalassa 13-vuotiaiden korkeuden ennätyksellään 147, ja pituuden ykkössija irtosi tuloksella 464.
Lento myös alitti ensimmäisen kerran 200 metrin matkalla 30 sekuntia, ja ennätys kirjataan nyt lukemalla 29,40, jolla Lento sijoittui viidenneksi.
Sanni Lento paransi 11-vuotiaiden sarjassa pituushypyn ennätyksensä lukemaan 407 ja sijoittui viidenneksi. Lisäksi hän juoksi 60 metrilla uudeksi ennätyksekseen 9,66 ja sijoittui 15:nneksi.
Oona Lento paransi Sastamalassa 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa pituuden ennätyksensä lukemaan 353 ja juoksi 60 metrillä ennätyksensä 10,52. Urjalassa Oona Lento aitoi 60 metriä aikaan 10,58.
Jutta Selin työnsi Sastamalassa kuulaa uudeksi ennätykseen 11,02 ja osallistui myös 200 metrille, jolla syntyi tasan 29 sekunnin ennätysaika.
Aaro Auvinen selvitti 1 000 metrin juoksumatkan ennätysajassaan 2.12,77, ja Konsta Uuttera ponnisti 11-vuotiaiden pituushypyssä ennätyksensä 357.
Selin voitti Urjalassa 17-vuotiaiden satasen ajalla 13,53 ja sijoittui keihäässä kakkoseksi ennätyksellään 29,57. Tämä ikäluokka kilpailee 500 gramman keihäällä.
Juuso Pusa heitti Sastamalassa miesten keihään nelostilalle tuloksella 61,74, ja Jessi Landström sijoittui naisten satasella toiseksi kauden parhaalla ajallaan 12,33.
Joensuun eliittikisat eivät menneet Tampereen Pyrintöä edustavilta ylöjärveläisiltä aivan putkeen. Jaakko Laakso sijoittui 800 metrin A-erässä viitoseksi ajalla 1.52,06, ja Joni Karvinen heitti keihästä kuudenneksi tuloksella 73,50.