Kankaanpääläinen yritys laajensi Ylöjärvelle – lämmin vastaanotto teki vaikutuksen

Autokyyti vakuutti Nettiksen

Satakuntalainen atk-alan palveluyritys Nettis Oy vietti uusien toimitilojensa avajaisia pari viikkoa sitten. Ylöjärven Elovainiolle toimintaansa laajentaneessa yhtiössä ei EK:n Kuntarankingin tuloksia ymmärretä.
– Tampereen alueella on ihan selvät vahvuudet. Ei ole sattumaa, että mekin halusimme tulla nimenomaan tänne, myyntivastaava Jaakim Heinola sanoo.
Jaakim Heinola (edessä) ja Erkki Vaaja tulivat Ylöjärvelle yrittämään tarmoa täynnä.

Jaakim Heinola (edessä) ja Erkki Vaaja tulivat Ylöjärvelle yrittämään tarmoa täynnä.

Kankaanpäässä vuonna 2000 perustetulla Nettiksellä on ollut haluja bisneksensä laajentamiseen jo usean vuoden ajan. Yhtiön perustajajäseniin kuuluvan Jaakim Heinolan mukaan Tampereen seutu tuntui kaikkein luontevimmalta suunnalta, kun uutta toimipistettä alettiin aikoinaan miettiä.
– Osasyynä oli se, että minä ja pari muuta työntekijää asumme tässä lähiseudulla. Mutta kyllä Tampereen yleisellä vetovoimallakin oli vahva osuutensa tähän päätökseen, hän kertoo.
– Asiakkaamme ovat pääosin pieniä tai keskisuuria yrityksiä, ja niitä näissä kehyskunnissa riittää. Ylöjärvestä oli jäänyt minulle hyvä kuva, koska olen itse asioinut kaupungissa aika usein, Heinola jatkaa.
Liikekumppani Erkki Vaajan mukaan Nettiksen kohtalon sinetöi lopullisesti herra nimeltä Timo Isolähteenmäki. Ylöjärven Yrityspalvelun toimitusjohtaja piti nettisläisille sellaisen mainospuheen, että paikkakunnan valinnasta tuli selviö.
– Hän ajelutti meitä autollaan ympäri Ylöjärveä ja esitteli ihan konkreettisesti, millaisia yrityksiä ja yritysalueita kaupungissa on, Vaaja naurahtaa.
– Hän sai meidät vakuuttuneiksi, että Ylöjärvi on Nettikselle oikea paikka. Aluksi katsoimme tiloja Kolmenkulman alueelta, mutta hyvin nopeasti päädyimme kuitenkin Elovainioon. Ja tyytyväisiä olemme, hän jatkaa hymyillen.

”Tampereen seudulla ei ole hätää”

Kaikkiaan yhdeksän henkilöä työllistävä Nettis jalkautuu Ylöjärvelle aluksi yhden työntekijän voimin. Kauppakeskus Iloon rakennetuissa liiketiloissa häärää useimmiten joko Jaakim Heinola tai Erkki Vaaja.
Toimipisteellä ei ole varsinaisia aukioloaikoja, koska kyseessä ei ole kivijalkamyymälä. Nettiksen asiakkaita ovat pääasiassa yritykset, jotka kaipaavat apua atk-ongelmiin.
– Lyhyesti sanottuna tuemme asiakkaidemme liiketoimintaa. Tarjoamme atk-alan huolto-, asennus-, varmuuskopiointi-, ylläpito- ja tietoliikennepalveluita. Myymme myös laitteita ja ohjelmistoja, mutta vain tilauksesta, Heinola tiivistää.
Parhaillaan kankaanpääläisyhtiö etsii aktiivisesti uusia asiakkaita. Usko hyvään huomiseen on kova.
– Tampereen seudulla on muitakin tämän alan toimijoita, mutta toisaalta markkinatkin ovat suuremmat kuin vaikkapa Porin seudulla. Ja yritysten määrä on vain kasvamaan päin, Heinola järkeilee.
– Oikeasti Tampereen seudun yrityselämällä ei ole mitään hätää. Täällä ei ole ollut mitään jättimäisiä yt-katastrofeja, toisin kuin vaikkapa Oulussa, jossa rakennemuutos on todella vahva. Yrittäjyydelle ollaan myös hyvin myötämielisiä – ainakin täällä Ylöjärvellä, hän päättää.

+++++

Katso myös: ”Nyt pitää katsoa peiliin”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?