Salibandyssa voittoja ja tappioita

Ylöjärven Pallon edustusjoukkueet olivat tulessa viime viikonloppuna. Sekä naiset että miehet saivat nauttia voitosta mutta myös harmitella tappiota.

YPAn naiset saivat II-divisioonan Sisä-Suomen lohkossa vastaansa ensin riihimäkeläisen RSS Panthersin, joka johtaa sarjaa.Ottelusta muodostui erittäin hyvätasoinen kamppailu kahden yritteliään joukkueen välillä.
Ottelua hienokseltaan hallinneella YPAlla oli suuria vaikeuksia osua laukauksillaan maalia kohti, joten ensimmäisen erän jälkeen tulostaululla oli kiikarilukemat.
Toisessa erässä RSS Panthers käytti häikäilemättömästi hyväkseen ylöjärveläisten kaksi pahaa nukahdusta ja erätauolle siirryttiin 0–2-tilanteessa.
Kolmannen erän puolivälissä riihimäkeläiset siirtyivät jo 3–0-johtoon, jonka jälkeen YPA otti aikalisän ja kavensi pelaavaa kokoonpanoa.
Pari minuuttia ennen loppua YPA otti maalivahdin pois tolppien välistä, jonka jälkeen ylöjärveläiset saivat aikaiseksi 1–3-kavennusmaalin. Toista maalia YPA ei kuitenkaan onnistunut tekemään, joten ottelu päättyi RSS Panthersin hyväksi 3–1.
Lauantain toisessa ottelussa YPA teki selvää sarjan toiseksi viimeisellä sijalla majailevasta KooVee II:sta. YPA ei antanut tamperelaisvastustajalle minkäänlaisia mahdollisuuksia.
YPA pääsi nautiskelemaan maaleilla ja voitti pelin lopulta 7–0.
Ylöjärveläisistä viikonloppuna tehokkaimmin esiintyivät kolme maalia tehnyt Essi Nurmi ja tehopisteet 1+2 saalistanut Tanja Pesonen. Outi Paldanius merkkautti kaksi syöttöpistettä. YPA jatkaa lohkossa kolmantena.

Miehet keskikastissa

IV-divisioonan Sisä-Suomen lohko 15:ssä pelaava YPAn miesten joukkue sai viikonlopun ensimmäisessä ottelussaan vastustajaksi sarjakärki KooVee II:n.
Tamperelaisjoukkue herätti YPAn pelaamaan viimeistelemällä avausmaalin jo 30 sekunnin kohdalla.
Sen jälkeen ottelua tahkottiin varsin tasaisissa merkeissä toisen erän alkupuolelle saakka. Tolpat kilahtelivat molemmissa päissä, ja YPAn maalivahdin Joonas Nihdin hanskaan jäi useampikin vaarallinen laukaus.
Toisessa erässä Miika Ruuskanen laukoi YPAlle tasoituksen Tommi Keski-Kastarin sytötöstä.
Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä KooVee II rokotti heti seuraavassa vaihdossa. Kolmannen erän kääntyessä loppupuolelle YPAn oli nostettava karvausta ja otettava riskejä. Kiri päättyi mahdollisimman epäonnisella tavalla, kun YPAn omat pelaajat pompottivat pallon avopaikkaan KooVee II:n hyökkääjälle, joka viimeisteli loppunumeroiksi 3–1.
Toisessa ottelussa YPA kohtasi tamperelaisen Downtown Tigersin, joka taistelee YPAn kanssa keskikastin sijoituksista.
YPA aloitti pelin varsin mallikkaasti ja hallitsi kenttätapahtumia. Tulostaululla loistivat avauserän jälkeen kuitenkin vain 1–0-johtolukemat Samuli Pälvirannan laukoman maalin ansiosta.
Toisessa erässä puntit tasoittuivat, ja erän alkupuolella YPA oli hetken miltei hätää kärsimässä. Erän maalit kirjattiin kuitenkin YPAlle 3–2.
Kolmanteen erään ylöjärveläiset löysivät vielä yhden vaihteen. Viiden minuutin pelin jälkeen Samuli Pälviranta katkaisi lopullisesti vastustajan rimpuilun Jere Nenosen oivallisesta syötöstä.
Tämän jälkeen ylöjärveläiset saivat maalipaikkoja kuin liukuhihnalta ja osasta niistä syntyi myös tulosta.
Illan kauneimmasta maalista vastasi hattutempun tehnyt Samuli Pälviranta, joka teki upean osuman läpijuoksun päätteeksi.
YPA vei ottelun lopulta maalein 8–2. Samuli Pälviranta ja Henri Mattila keräsivät neljä tehopistettä.
YPAlla on vielä mahdollisuus edetä nousukarsintoihin, mutta tavoitteen saavuttaminen edellyttää melko maksimaalista pistepottia kuudesta jäljellä olevasta ottelusta.

C2-pojat pisteen päähän kärjestä

YPAn vuonna 2000 syntyneiden poikien C2-joukkue kipusi pisteen päähän Sisä-Suomen ylemmän jatkosarjan kärjestä.
Oriveden parkettialustalla YPA Lightning joutui tyytymään tasapeliin sastamalalaista Roismalan Ponnistusta vastaan.
Pienessä kaukalossa maalipaikkoja syntyi runsaasti, mutta verkkoon pallo sujahti valitettavan harvoin. Tasapäisen kamppailun tuoksinassa YPAlta maalinteossa onnistui Tiitus Toivonen. Ottelu päättyi lukemiin 2–2.
Toisessa ottelussa YPA Lightning kohtasi sarjaa johtavan 02-Jyväskylän. Keskisuomalaiset aloittivat pirteästi, ja peli pyöri alkuminuutit YPAn kenttäpäädyssä. 02-Jyväskylä iski avausmaalin, mutta sen jälkeen verkkoja heilutti YPA etenkin ylivoimillaan.
Lopulta YPA eteni 2–5-voittoon kaksi maalia viimeistelleen Jussi Teuhon johdolla.