Joulu koskettaa Paulan levyllä

Oikea joulu yllättää, ja sen muistaa läpi elämänsä.
Iskelmälaulaja Paula Koivuniemi on hämmästyttänyt kansakuntaamme monta kertaa viime vuosien aikana. Taiteilija häkellyttää nyt ensimmäisellä joululevyllään. Hänen syvät tulkintansa nostavat esille perinteisten laulujen sanomasta jotakin uutta, joka koskettaa syvästi.
Kun joulu on -levy on Paula Koivuniemen anti lähestyvän juhlan onnistumiseen.

Kun joulu on -levy on Paula Koivuniemen anti lähestyvän juhlan onnistumiseen.

Joulu on suurelle joukolle suomalaisia pyhä asia, johon ei saa kajota millä tavalla tahansa.
Vuosien saatossa moni iskelmälaulaja on päättänyt räjäyttää pankin ja on tehnyt joko joulupitkäsoiton tai hengellisen musiikin levyn. Tavoitteet eivät ole täyttyneet, kun suuri yleisö ei ole löytänyt annista sitä jotakin.
Joulu jos mikä on ajankohta, johon suomalainen satsaa ja jolloin hän haluaa nauttia laadusta jokaisella elämän osa-alueella.
Paula Koivuniemi on saavuttanut uljaalla työllään vuosikymmenien saatossa sinivalkoisen yleisön tinkimättömän suosion ja arvostuksen. Tämän vuoksi fanit ovat peränneet ahkerasti idoliltaan, milloin tämä tekee joululevyn.
Se, että pitkäsoittoa ei ole näkynyt eikä kuulunut, kertoo hyvin paljon Paula Koivuniemestä. Artisti ei ole halunnut vain astella studioon ja purkittaa kappaleita  kysynnän tyydyttämiseksi.
Suomalaisten musiikkimaun tarkasti tunteva megatähti on malttanut varrota hetkeä, jolloin hän kokee olevansa valmis herkistävien joululaulujen tulkiksi. Kun joulu on -levyn kymmenen  kappaletta osoittavat sen, että Seinäjoen lahja suomalaiselle musiikille satsaa elämän mukanaan tuomaan kokemukseen. Joulun laulut jos mitkä edellyttävät mystiikan ja koko maailman  hiljentävän historiallisen tapahtumaketjun ymmärtämistä.
Paula Koivuniemi osoittaa omalla kiirehtimättömällä aikataulullaan arvonantonsa sanomalle, joka pysähdyttää ja hiljentää laajan kristikunnan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Kun joulu on -pitkäsoitossa huomio kiinnittyy aistikkaaseen sisällön suunnitteluun. Laulut muodostavat eheän kokonaisuuden, joka piirtää kokonaiskuvan suomalaisen pitkästä perinteestä valmistautua ja antautua suureen juhlaan.
Paula Koivuniemi ei ole liikkeellä levyllä, jossa olisi jokaiselle jotakin.
Levyn selkärankana on rauha. Se välittyy jokaisesta laulusta.
Ydinsanoma on keskiössä. Laulaja tekee tulkinnoillaan kunniaa pääasialle eli joulun lapselle.
Kansakunnan kaapin päälle nostettu Koivuniemi tarjoaa myös kokonaan uutta. Ilon hetkiä -kappaleesta varttuu varmasti ikivihreä, joka soi vastaisuudessa tulevien joulujen toivelistoilla. Sinikka Svärd pukee aistikkaasti kansakunnan tuntemukset riimitykseensä, jonka mestarillinen Mika Toivanen on säveltänyt muistinystyröihin herkästi lukkiutuvaksi.
Paula Koivuniemen tulkinnat Jukka Kuoppamäen Aavistus-laulusta ja Paul Holmin sekä Konsta Jylhän Konsta Jylhän joululaulusta sulattavat kovan sydämen ja avaavat kyynelkanavat.  Näissä kahdessa kappaleessa kristallisoituu kimmoke, joka on antanut iskelmälaulajalle avaimet koskettaa vuoden 2013 joulujuhlan viettäjiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?